м. Київ, Фастівський район
Київської області
, с. Гатне,
вул. Київська, 138а
   
    
УВАГА!
В разі відсутності мобільного звязку на мобільних номерах нашого підприємства
ПРОСИМО писати або дзвонити на Viber +380966566400
UA
RU
Назад

Чому на усіх будівельних лебідках і підйомниках майже завжди деформований трос.

Шановні читачі мого блогу! Ця стаття призначена для виконробів, начальників ділянок, механіків, а також осіб, що розпоряджаються коштами на придбання та ремонт устаткування, будівельної техніки.

Не розглядатимемо імпортне устаткування, де одиницею виміру його вартості є тисяча євро, а обговоримо деякі експлуатаційні моменти лебідок, а також всіляких підйомників, кранів, "кранів у вікно", "кранів умільців", на яких ці лебідки встановлені, і часто технічні характеристики кранів - це характеристики лебідок, що повторюються.

Якщо подивитися на накопичувальний барабан з тросом, а також на усі його прямолінійні ділянки, Ви не можете не знайти зламів, надривів, скручувань, втискувань, які дуже густо розташовані на усій довжині троса. На додаток до цієї картини Ви побачите трос, який намотується хаотично, в накладку один на один, виток на виток, ряд на ряд. Добре,якщо висота підйому вантажу в декілька поверхів, а якщо вантаж підіймається на десятий - двадцятий поверх, проблем з тросом і з механізмом в цілому не уникнути.

Розглянемо головну причину. Усі канатні талі, тельфери мають канатоукладчики. Завдяки цьому простому пристрою виключено хаотичне намотування троса з перехлестами витків і рядів. Якщо виходить з ладу канатоукладчик на тельфері - трос робиться непридатним дуже швидко внаслідок його постійного "заплутування".

Але на лебідках тягових з укладанням троса картина зовсім інша. Укладчики простого трубчастого типу безрезультатні, а канатоукладчики складної конструкції дуже ефективні, але вони дуже складні у виготовленні. На лебідках будівельних українського, російського, так само як і радянського виробництва канатоукладчики не встановлювалися в силу їх непростого виготовлення, а відсутність канатоукладчика компенсувалася багатократними замінами троса, що виходив з ладу.

Нині фахівцями нашої компанії розроблений гвинтовий універсальний канатоукладчик, застосування якого гарантує строгу порядову навивку каната з недопущенням перехлеста витків на якому б то не було ряду : нижньому, середньому, верхньому, притому кількість рядів не регламентована.

З моменту серійного виготовлення канатоукладчиків і їх застосування на усіх лебідках гарантія на трос надається тільки у разі комплектації канатоукладчиком. Надаємо консультації, демонстрації прийомів роботи лебідок з канатоукладчиками.

У одній з наступних моїх статей буде детально описаний принцип роботи гвинтових тросоукладальників, а також їх широка сфера застосування. Будуть наведені приклади використання лебідок з цією комплектацією.

Закликаю осіб, відповідальних за експлуатацію вантажопідйомних машин вивчити цей досвід і в міру можливості застосовувати його на своєму виробництві, ми будемо раді сприяти та надавати підтримку.

0 0)