м. Київ, Фастівський район
Київської області
, с. Гатне,
вул. Київська, 138а
   
    
УВАГА!
В разі відсутності мобільного звязку на мобільних номерах нашого підприємства
ПРОСИМО писати або дзвонити на Viber +380966566400
UA
RU
Назад

Як користуватись сантехнічним тросом?

Як вибрати трос для очищення каналізації?

Чому утворюється засмічення в каналізаційних системах.

У більшості будинків чавунні труби замінені на пластикові, внутрішні стінки яких, гладкі. На них набагато менше утворюється наліт і вони не так схильні до засмічення. Однак ця неприємність, пов'язана з неправильною або активної експлуатацією, час від часу все-таки трапляється і тоді на допомогу приходить сантехнічний трос для очищення труб.
Схильність до засмічення, недолік будь-яких сантехнічних пристроїв. При митті посуду і підлоги, користуванні унітазом і прийнятті душа, в каналізацію потрапляють волосся, пісок, частинки їжі, жири, мило, засоби для миття посуду, шматочки мочалок, волокна тканин від ганчірок, використовуваних в побуті. Буває і так, що в труби потрапляють і застряють там досить великі побутові предмети. При чищенні витягують: дитячі іграшки, харчові відходи, упаковки, офісний папір, тобто речі, які не тільки не розчиняються, але ще і розбухають від води утворюючи пробку.

Що робити якщо під рукою немає тросу для прочищення каналізаційних труб?

Існує три основних способи боротьби із засміченям.
         Перший: використовувати хімреактиви. Досить багато їхніх видів, вони широко рекламуються, але практика показує, що допомогти вони можуть далеко не завжди (тільки органіка: волосся, жир, залишки їжі).
         Другий: застосування ручного вантуза. Ті, хто його застосовував, знають, що вантуз створюючи перепади тиску сприяє розділенню фрагментів, але допомагає прочистити лише слабо запресовані пробки.
         Третій: розбирання, очищення і промивка сифона.

Як користуватися сантехнічним каналізаційним тросом?

Його застосування, найрадикальніший і надійний варіант. Пристрій не тільки впевнено прочищає засмічення, ним (використовуючи насадку типу пружинного буру) можна витягти не дуже великий предмет, що потрапив в трубу.

Процес чищення відбувається наступним чином:
Витки розмотуються (якщо місце пробки відомо, то розрахувавши довжину, з запасом, протилежний кінець згортають кільцем).
Кінчик акуратно вводять в отвір стічної труби, направляючи в сторону засмічення.
Рухаючи його вперед і злегка обертаючи доходять до першої перешкоди. Їм можуть виявитися і вигнуті ділянки каналізаційної системи, наприклад кутові з'єднання.
Гнучка основа дозволить тросу для очищення каналізації легко їх долати. Але якщо при легкому витягуванні і проштовхуванні хід вперед застопорений, перед вами засмічення.
Створюємо посилений тиск на руків’я. Насадка на кінці вкручується в засмічення, деформуючи його, відокремлюючи фрагменти або намотуючи на себе (популярний йоржик ефективний, але може заважати досягати пробки при проходженні вигинів).
Якщо при впливі сантехнічним тросом буде включена вода, то відокремлюються шматки з нею зможуть швидше покинути проблемне місце.
Витягнувши його, на кілька хвилин включають гарячу воду і вже на повну, для кращого змиву.
Після закінчення роботи пристрій промивають, протирають ганчір'ям і змащують машинним маслом або відпрацюваним. Його змотують в бухту (так займає менше місця) і при зберіганні йому не буде страшна іржа.

Види змінних насадок для очищувального троса сантехнічного.

Пробка в трубі це не тільки пісок або залишки харчових продуктів. Засмічення можуть бути складними, пробивати які доводиться поетапно, витягуючи частина сміття назовні.
      Пружинний буравчик. Нагадує пружину з відігнутим кінцем. При прокручуванні чіпляє краєм застяглого волосся, ганчірки, шерсть тварин, папір і роздирає і відриває шматочки, відтягуючи їх, або намотує на себе.
      Лопатоподібний насадка на сантехнічний трос для прочищення каналізації. Врізається шпилястою частиною створюючи удар. Здатна відділяти фрагменти вапняних відкладень та іржі в чавунних трубах. Бічною частиною зыскрыбаэ зі стінок жири і мило.
      Спиралевидний зачіп. Потрібен там, де звичайне проштовхування кінцем не має впливу. Щільно збиту матерію потрібно спочатку накрутити, а потім витягати.
      Скребки. Після видалення засмічення часто проводять профілактику внутрішніх поверхонь труб. Зубчасті леза ефективно зрізають все: м'які нарости, збільшуючи прохідний перетин.
3 2)