м. Київ, Києво-Святошинский р-н,
с. Гатне, вул. Київська, 138а
+380 73 65 66 400
+380 96 65 66 400
+380 66 65 66 400
UA
RU
Назад

Ножі для рубки арматури : корисна інформація про контроль якості.

Шановні читачі мого блогу! У цій статті хочу розповісти про важливу комплектуючу абсолютно будь-якого верстата для рубки арматурної сталі будь-яких виробників, різних років випуску, а також виконань : механічних, гідравлічних - це ножі для рубки арматурної сталі. На нашому сайті є сторінка "Ножі для рубки арматурної сталі". Сподіваюся, Ви вже знайомі з асортиментом вироблюваної продукції, зі змістом каталогу, обізнані з нашими правилами прийому замовлень на виготовлення ножів, якщо з якихось причин вони ще відсутні в нашому каталозі. Також на сторінці сайту детально описані причини своєчасної заміни спеціальних болтів, що кріплять ножі. Кожен верстат рубки арматури має "свій" ніж, розроблений конструкторами у момент створення верстата в цілому.

Конструкторами відразу в конструкцію ножа закладається кількість робочих кромок. Є ножі, які мають дві робочі кромки, тобто ніж можна встановлювати заново двічі. Є ножі, що мають чотири робочі кромки, відповідно ніж можна встановлювати заново чотири рази відповідно. Лідерами по найефективнішому використанню ресурсу різального інструменту (ножів для рубки) є деякі моделі верстатів Китайського виробництва, що мають вісім різальних кромок. При порівняно одній і тій же ціні ножа робочий ресурс, як ми бачимо, може відрізнятися в чотири рази! До речі, якщо верстати китайського виробництва ремонтувати на нашому підприємстві в заводських умовах, можливий елемент модернізації, коли замість ножів з чотирма робочими кромками можна застосувати досконаліші ножі зі збільшеним ресурсом в два рази. Тепер про контроль якості на нашому підприємстві. Найвідповідальнішим моментом виготовлення ножа є його термообробка. Щонайменша погрішність від технології може надати виробу не бажану крихкість або навпаки, за надто малу твердість. Контроль твердості відбувається вибірково, але притому контролю піддаються усі робочі кромки ножа. Чим більше ніж має робочих кромок, тим більше ніж має зон контролю твердості. Незалежно від результатів контролю кожна точка виміру підписується маркером, наноситься числове значення твердості. Якщо хоч би по одній робочій кромці числові значення твердості не потрапляють в допустиму межу - ніж відбраковується. Звичайно, виготовляючи ножі дуже великими партіями немає можливості контролю кожної робочої кромки кожного робочого ножа, тому контроль робиться вибірково. Тому якщо в числі придбаної партії ножів в їх кількості знаходитиметься ніж з множиною цифрових позначень твердості, Ви повинні розуміти причини їх виникнення. Ця процедура контролю якості - це результат багаторічної роботи по виробництву ножів для рубки арматурної сталі.

0 0)