м. Київ, Фастівський район
Київської області
, с. Гатне,
вул. Київська, 138а
   
    
УВАГА!
В разі відсутності мобільного звязку на мобільних номерах нашого підприємства
ПРОСИМО писати або дзвонити на Viber +380966566400
UA
RU
Назад

Понижуючий трансформатор: призначення, принцип дії

Трансформатор - це агрегат, який підвищує або знижує напругу в електроланцюгах. Відповідно, є пристрої, що знижують або підвищують значення напруги електромережі. Далі мова піде саме про моделях понижуючого типу. Такі пристрої застосовуються тоді, коли потрібно зменшити напругу електроструму в електроланцюзі. При роботі установки змінюється електрострум від вихідного рівня напруги в потрібний струм для кожного певного виду електрообладнання.

 Говорячи простою мовою, купити понижуючий трансформатор потрібно з метою забезпечення відповідності йде низької напруги вимогам електроніки.

 Робота пристрою надзвичайно важлива для енергосистем. Завдяки цьому вдається знизити рівень напруги, зробити його оптимальним для енергоспоживаючих систем. Зараз виготовлення понижуючих трансформаторів буває двох типів: виробництво відкритих моделей і укладених в корпус.

 Інша відмінність пристроїв полягає в кількості фаз. Дані агрегати здатні функціонувати від однієї фази або від трьох. Є різниця і за габаритами. Компактні моделі - це зазвичай трансформатори, застосовувані в побуті. Великогабаритні модифікації створюються для виробництв, промислових об'єктів. Відповідно, ціна понижувального трансформатора залежить від його різновиду. Найдорожчі - побутові пристрої, які застосовуються в будинках або невеликих офісах. Ці прилади потрібні, щоб обслуговувати побутову та електронну техніку.

Розповсюдженим різновидом обладнання є трансформатор 3-фазний понижуючий. Область його застосування:    

  • всі місця, в яких потрібно постійно і безпечно висвітлювати приміщення (будівництва, станції техобслуговування, гальванічні цехи, підвали та ін.);    
  • будівельні вібратори, інший будівельний інструмент;
  • шафи управління виробничим обладнанням;
  • місця, де потрібно безшумна і безвідмовна робота трансформатора (лікарні, діагностичні центри, різні медустанови).

 Де ще можна застосовувати трансформатор ТСЗІ? Він надзвичайно затребуваний там, де потрібен безпечний і надійний джерело електроживлення для того чи іншого інструменту. Це можуть бути глибинні вібратори, віброплити, віброрейки, майданчикові вібратори і інша техніка. Що являє собою агрегат? Це мобільна електроустановка, яка володіє природним повітряним охолодженням. Вибирають пристрій, звіряючись з його номінальною потужністю і кінцевим вихідним напругою.

 Підсумуємо вище сказане.

Трансформатори понижувальні - це агрегати, які забезпечують електроживлення для різної електротехніки, всіляких побутових або виробничих електроприладів. Установка може виконувати регулювання потужності подається електроструму відповідно до необхідної необхідною потужністю робочого обладнання. Апарат потрібно встановлювати в спеціально обладнаних для цього місцях. Там не повинно бути підвищений рівень вологості, пилу. Установку перед початком експлуатації обов'язково слід заземлити.

5 1)