м. Київ, Фастівський район
Київської області
, с. Гатне,
вул. Київська, 138а
   
    
УВАГА!
В разі відсутності мобільного звязку на мобільних номерах нашого підприємства
ПРОСИМО писати або дзвонити на Viber +380966566400
UA
RU
Назад

Ящики будівельні : купити або зробити самому.

Шановні читачі мого блогу в особі керівників відділів постачання, а також інших керівників, що відповідають за комплектацію будівельних об'єктів будівельним устаткуванням, будівельною тарою, а також засобами малої механізації.

 Одним з самих широко поширених видів будівельної тари на будівельному об'єкті являється ящик будівельний. Список найменувань переміщуваних і піднятих на висоту вантажів і матеріалів необмежений, і його перераховувати не варто. Є вантажі і матеріали штучні, сухі, сипкі, а також рідкі і в'язкі, які мають властивості налипати на внутрішню поверхню ящика будівельного. Прикладом може служити ящик для розчину при цегляній кладці. Із-за недобросовісної роботи персоналу ящики очищаються від налипання розчину несвоєчасно, і як правило очищення відбувається ударами кувалди, лому, коли шар налипання досягає граничної товщини. Від систематичних ударів ящики будівельні спочатку вигинаються в місцях зосередження ударів, потім деформуються, внаслідок чого зварювальні шви не витримуючи ударних навантажень, також деформуються. Все що описане вище - це наша сувора реальність, протистояти якій немає методів. Панацея може бути тільки в одному - підвищення якості виготовлення ящика розчину, але не за рахунок збільшення металоємності.

На прикладі ящика розчину об'ємом 200 - 300 літрів розглянемо три основних варіантів їх виробництва.

- виробництво в заводських умовах;

- гаражне виготовлення дрібними підприємцями в примітивних умовах, як правило, побутовими засобами виробництва;

- виготовлення даних ящиків господарським способом прямо на будівельному майданчику робітниками під час вимушених простоїв чи тимчасової відсутності роботи.

Коротко опишемо технологію кожного виробництва:

- заводські умови: лазерний (плазмовий) розкрій з ЧПУ, зварювання як правило напівавтоматичне на устаткуванні останнього покоління. Щонайповніша повторюваність розмірів кожної деталі  будь-якого з 1000 штук ящиків. Ця особливість виготовлення деталей ящика є гарантією управління якістю точкового складання і обварювання усіх зварювальних швів.

- виготовлення гаражне : рубка металу із застосуванням гільйотин "на стороні" сумнівної точності розрізів, а також зварювання листа завтовшки 2 мм побутовими або напівпобутовими зварювальними пристроями. Контроль якості зварювальних швів на міцність, герметичність відсутня. Виправданням може бути тільки старання працівників, безпосередньо задіяних на виготовленні ящиків будівельних. Якість ящиків зовсім не передбачена для щоденних ударних навантажень, які часто ламаються з перших днів їх використання. Стійкість ящиків заводського виготовлення до руйнування ударами кувалд, ломів в рази вище кустарному виготовленню.

- виготовлення господарським способом - це разова епізодична робота, що мало чим відрізняється від "гаражного" виготовлення, але є ще один найважливіший негативний момент. У гаражному виробництві все-таки є хоч мінімальний досвід цих робіт. Ящики для розчину, виготовлені на будівельному об'єкті є найдорожчими виходячи із співвідношення ціни / час експлуатації. Найдешевше на початку експлуатації стає найдорожчим після їх виходу з ладу.

1 1)